Website tips voor musici
Als musicus kun je goede website tips gebruiken, want een goede site is essentieel om je optredens, biografie en contactgegevens professioneel te presenteren. In deze blogreeks delen we website tips over het maken en bijhouden van een muziekwebsite. Van slimme ontwerpkeuzes en SEO-trucs tot voorbeelden van effectieve content en links naar jouw opnames.
Deze blogs zijn bedoeld voor musici die zelfstandig aan de slag willen, én voor wie samenwerkt met een webdesigner zoals RinaBlij.
Ontdek hoe je een website maakt die écht bij jou past – en bij je publiek. Heb je al een idee? Neem contact op en bespreek de mogelijkheden.
Website tips voor musici — hoe val je op en bereik je meer publiek?
Als musicus wil je graag zichtbaar zijn op het web. Daarom geven we je op deze pagina handige website tips voor musici. Met een goede website bereik je meer publiek, presenteer je jezelf professioneel en word je sneller geboekt voor concerten.
Een belangrijke eerste stap is een duidelijke homepage. Bezoekers moeten in één oogopslag zien wie je bent en wat je doet. Gebruik daarom een goede foto, een korte bio en een paar knoppen naar je concertagenda of contactformulier.
Ook je concertdata zijn belangrijk. Zorg dat je website actueel is. Als mensen oude optredens zien, denken ze al snel dat je niet actief bent. Werk je agenda dus regelmatig bij.
Denk daarnaast aan SEO (zoekmachineoptimalisatie). Door de juiste woorden te gebruiken, zoals cellist Amsterdam of viooldocent Den Haag, word je beter gevonden. Bij Rinablij.com helpen we je daar stap voor stap bij.
Je kunt je site ook koppelen aan sociale media, zoals Instagram of Facebook. Zo blijven bezoekers op de hoogte van jouw activiteiten.
Tot slot: musici die hun website laten maken via Boektalent.com, kunnen gebruikmaken van het fiscale voordeel van een ANBI-status via Task Allegra. Dat maakt een professionele website nog beter betaalbaar.
Wil je meer weten over hoe het werkt? Kijk dan op onze pagina Hoe en wat.
-
Hoe gebruik je als musicus citaten op je website?
Hoeveel citaten? Er is geen vaste regel over hoeveel referenties je als musicus op je website moet gebruiken. Het gebruik ervan is afhankelijk van de inhoud en de vormgeving van je site. Er zijn wel dingen waar je rekening mee zou…
-
Een goede CV als musicus – hoe schrijf je die?
Een goede CV is belangrijk voor een musicus. Deze bevat informatie over je professionele ervaring, vaardigheden en prestaties op het gebied van muziek.
-
Hoe je een mooie Evenementen pagina maakt
Eén van de lastigste uitdagingen voor jou als musicus die je eigen website bouwt, is de evenementen pagina waarin je jouw concerten aankondigt. Jouw Evenementen pagina Je wil professionaliteit uitstalen, dus je wil dat jouw pagina er fantastisch uitziet en dat…
-
Hoe krijg je als musicus naamsbekendheid?
Er zijn veel mogelijkheden voor een musicus om naamsbekendheid te krijgen, maar ze zijn niet allemaal beïnvloedbaar: je hebt soms een flinke dosis geluk nodig om door te breken. Maar pak je kans bij de zaken die je wél zelf kunt…
-
Een Goede Website – Waar moet de Musicus aan denken?
De website van een musicus moet visueel aantrekkelijk zijn en gemakkelijk te navigeren. Plus hij moet fans alle informatie bieden die ze nodig hebben om op de hoogte te blijven van jouw muziek en activiteiten.
-
Zes redenen waarom jij als Musicus een Website zou moeten hebben.
Een website is een belangrijk hulpmiddel voor elke muzikant die zijn naam wil vestigen en promoten, in contact wil komen met fans en zijn muziekcarrière vooruit wil helpen.
-
Geen drempel bij Geefwet Cultuur | Spaar voor jouw Project
Als je doneert aan een Anbi-stichting kun je de gift aftrekken van je belasting, maar je hebt een drempel. Als je 5 jaar lang hetzelfde bedrag schenkt en dat vastlegt, bestaat die drempel niet: je hele gift wordt afgetrokken.
-
Sponsoring Aftrekbaar | Gebruik de Geefwet Cultuur
Musici kunnen gebruik maken van de geefwet cultuur en zo hun financiële armslag vergroten. Als zij hun ouders / vrienden vragen hen te sponsoren, is de helft van de gift terug te krijgen via de belastingen.